Fiktiva fall

Hur går det till?

“Fiktiva fall” är en förutbestämd behandling på ett förutbestämt djur. När veterinären lämnar ett pris så görs det mot bakgrund av det förutbestämda fallet. Allt för att vi ska ha en möjlighet att göra priserna jämförbara. Det är viktigt för dig som djurägare att känna till att våra “fiktiva fall” är ett normalt förlopp på en förutbestämd behandling. Priserna på sidan är inte ett fast pris som kliniken har utlovat kunden. Kundens pris kan skilja sig mot bakgrund av många faktorer tex ras, ålder, storlek, hälsotillstånd m.m. Ibland har man ett djur som har flera problem. Det är inte Vetpris som bestämmer hur en behandling ska utföras, det är ett beslut som görs av den behandlande veterinären.

Hur gör jag en sökning?

Välj djurslag och därefter skriver du ditt problem i rutan “sök behandlingar”. Man kan också trycka på veterinärvård eller alla behandlingar och välja på listan. Missa inte att trycka på den lilla lappen som finns efter behandlingen. Där finns viktig information.

Nu får du upp listan med billigast priser, därefter söker du enkelt på ort och då omformar sig listan. Observera att listan då är beräknad på avstånd ifrån vald plats och att det är fågelvägen. Välj klinik och där kan du med enkelhet klicka på adressen för en vägbeskrivning

Hur får vi priser?

Du som kund kan skicka in priser till oss. Då bidrar du till att vi kan hålla en hög kvalité på sidan. Du hjälper också andra att kunna jämföra vården för sina djur. Vill ni bidra till forskning så kan ni enkelt bifoga underlag via vår plattform. Alla underlag är anonyma och ni kan enkelt täcka era personuppgifter med en papperslapp.

Klinikerna kan själva lägga in priser. Tycker kliniken att ett pris blivit felaktigt, går det snabbt att logga in och ändra. Det står då “klinikens pris”.

Hur vet jag vad som ingår i en behandling?

När du söker på en behandling finns det en liten lila lapp, klicka där för information om det "fiktiva fallet".

Priserna på sidan stämmer inte. Varför gör dom inte det?

På Vetpris jobbar vi dagligen med att säkerställa priser, men vi kommer alltid att vara lite efter. Först ändras priserna på kliniken och därefter kan vi få kännedom om ändringen. Vissa kliniker administrerar själva sina priser men det viktigaste är att du som kund låter oss veta om något inte stämmer.

info@vetpris.se

Hur vet jag om en Veterinär har tid?

Under 2024 kommer vi jobba hårt för att tjänsten “tillgänglig nu” ska användas. Vi ser ett behov av fler veterinärer under semestertider, helger, kvällar och nätter. Kan fler veterinärer ta jour ibland - kommer det hjälpa oerhört mycket. Om det står “Har tid nu” på en klinik - då finns det tider nu. Ring alltid innan ni åker in.