Pressmeddelande

Publicerat 2023-03-22 av Vetpris

Försäkringsbolag i unik samverkan för ökad transparens inom djursjukvården

En enklare och mer transparent väg till djursjukvården. Det är målet med ett nytt samarbete som Sveland Djurförsäkringar, Svedea, Dina Försäkringar och Dunstan Häst- & Gårdsförsäkring har inlett med Vetpris.

På Vetpris.se kan djurägare se vilka veterinärkliniker som finns i deras närområde, vilka öppettider de har samt få svar på hur mycket deras djurs behandling kan komma att kosta. Snabbt och enkelt ges prisexempel som har samlats in från både djurägare och kliniker. Djurägare kan också ladda upp sina kvitton på sidan.

Allt samlat på ett ställe

Vetpris plattform är byggd på en gemenskap och transparens mellan just djurägare och kliniker. Informationen uppdateras kontinuerligt och plattformen utvecklas hela tiden för att kunna hjälpa djurägare och kliniker på bästa sätt.

– Bakgrunden till Vetpris är att skapa mer transparens inom djursjukvården. Som djurägare är det inte så lätt att gå in på varje kliniks hemsida och leta. På Vetpris är allt samlat på ett ställe vilket gör det mycket lättare, säger grundaren Olivia Schell.

”Saknat en oberoende part”

Sveland Djurförsäkringar, Svedea, Dina Försäkringar och Dunstan Häst- & Gårdsförsäkring kommer nu börja informera sina kunder om Vetpris. Genom samarbetet hoppas försäkringsbolagen kunna bidra till ökad transparens inom djursjukvården och samtidigt underlätta för sina kunder att hitta rätt klinik och få rätt pris på vård av sina djur.

– Många djurägare upplever svårigheter att jämföra priser för behandlingar, kolla öppettider och se vilka specialistområden olika veterinärkliniker har. När vi i djurförsäkringsbranschen har fått dessa frågor har vi saknat en oberoende part som kan guida djurägaren rätt. Med Vetpris har vi hittat den parten, säger Linda Kreutz, vd för Sveland Djurförsäkringar, Odd Einar Bruem, chef djurförsäkringar på Svedea, Stefan Fur, vd för Dunstan och Anita Moliis Larsson, chef djurskador och produktansvarig djur på Dina Försäkringar, i ett gemensamt uttalande.

Sveriges Lantbruksuniversitet, SLU, samarbetar också med Vetpris i ett forskningsprojekt som går ut på att samla in och analysera kostnader för veterinärvård.